Nieuws

juli 2023: fiets'nietjes' geplaatst bij locatie centrum , zodat de fietsen netjes en veilig geparkeerd kunnen worden.

22 maart 2023: vandaag is een begin gemaakt met het plaatsen van een nieuwe pui om de toegankelijkheid voor de bovenverdieping te vergroten

16 januari 2023: in aanwezigheid van huurders en andere belangstellenden, heeft Carola Schouten, minister voor armoedebeleid, tijdens een werkbezoek aan St Sociaal Plein Tiel, de officiële opening van locatie oost verricht.
Voor de openingstoespraak klik op de volgende link.
https://youtu.be/UNpDpLfkVP0

 

21 november 2022: afgelopen zaterdag is door de huurders, onder grote publieke belangstelling, een "open dag" georganiseerd. Daarvan maakte "De Gelderlander" bijgaand verslag in de editie van vandaag.

Gelderlander
PDF – 672,1 KB 254 downloads

19 november 2022: Open Dag Sociaal Plein Tiel in "MAVO"

zaterdag 19 november houden de Voedselbank Rivierenland, Kleding en speelgoedbank Klesteo en St Schuldhulpmaatje een "open dag" in hun nieuwe huisvesting in de voormalige Ds van 't Hof MAVO (Grotebrugse Grintweg / Medelsestraat) te Tiel. Als u een kijkje wilt nemen in deze nieuwe huisvesting bent u van harte welkom tussen 09:00 tot 15:00u

 

18 september 2022: De, ten bate van onze stichting, in het Appelpop weekend, monumentendag en het corso weekend, georganiseerde beklimmingen van de Tielse St. Maartenstoren, trokken veel belangstellenden die een blik wilden werpen over Tiel en wijde omgeving.

15 augustus 2022: De Voedselbank neemt haar intrek in hun nieuwe onderkomen aan de Medelsestraat.

30 mei 2022: Klesteo verhuist naar haar nieuwe ruimtes in locatie oost. Hieraan wordt door De Tielenaar en Regio TV Tiel een artikel/uitzending gewijdt

2 mei 2022:

we gaan van het gas af op locatie oost!  Vandaag zijn door de firma Enirgy uit Vught de eerste infraroodpanelen opgehangen die de ruimtes in de voormalige school zullen verwarmen. Een mooi en duurzaam verwarmingssysteem! “Je voelt ze eerder dan je ze ziet, alsof je de zon in je nek voelt.”

7 maart 2022:  

vandaag is, door de firma GMB Civiel B.V. uit Opheusden, een start gemaakt met de herinrichting van het buitenterrein van ons pand aan de Medelsestraat.

31 januari2022:  

nadat afgelopen december de koopovereenkomst was getekend wordt vandaag op notariskantoor Aitton door vertegenwoordigers van onze stichting (koper) en van Buren BV (verkoper) de leveringsakte voor de voormalige Ds. van ‘t Hof MAVO ondertekend.

8 december 2021:  

tijdens een tweede bijeenkomst van bewoners in de voormalige school is uitleg gegeven m.b.t. de plannen voor het gebouw en buitenterrein van de voormalige school. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de buurtbewoners.

21 oktober 2021:  

samen met de Gemeente Tiel is een inloopavond georganiseerd om aan de omwonenden (Medelsestraat, Meesstraat en Grotebrugsegrintweg) de plannen welke we hebben m.b.t. de voormalige Ds. van ‘t Hof MAVO voor te stellen en met hen te bespreken.

 

1-2 oktober 2021: 

I.v.m. de coronamaatregelen in de afgelopen 12 maanden kan burgemeester Hans Beenhakker eerst op vrijdag 1 oktober de openingshandeling van Sociaal Plein Tiel (Dr. Schaepmanstraat 23) verrichten.
Op zaterdag 2 oktober is er voor geïnteresseerden (omwonenden, gebruikers, familie en vrienden) gelegenheid om op de ‘open dag’ het pand te bewonderen.

september 2021 in Het Kontakt:

30 september 2020:

ook de voormalige kerkzaal wordt opgeleverd aan haar huurder

31 juli 2020:

de nevenruimtes worden opgeleverd aan de huurders en kunnen door hen gebruikt gaan worden

6 april 2020: de verbouwing van het voormalige kerkgebouw start !

4 april 2020:

de meubels (kerkbanken, etc.) worden, nadat deze gedemonteerd zijn, "Corona-proof" afgehaald.

30 maart 2020:

de akte van levering wordt ten kantore van Trium notarissen te Culemborg ondertekend
De verbouwing tot sociaal plein kan beginnen!

19 februari 2020:

de koopovereenkomst voor aankoop van de voormalige Gereformeerde Kerk wordt ondertekend

 

3 februari 2020:

voor notaris H.J. de Boer te Culemborg wordt de Stichting Sociaal Plein Tiel opgericht

 

 

 

© Stichting Sociaal Plein Tiel